Odesílání...

Koupit

První speciálka na fasády v ČR

Diskuze o zateplení fasády

Poradíme vám se vším ohledně zateplení fasády

Oboru zateplení fasád se věnujeme přes 20 let. Máme zkušenosti z praxe, nabízíme řešení a vychytané fasádní detaily.

Rádi vám poradíme, protože FASÁDY NÁS BAVÍ.

Kdo vám poradí se zateplením vaší fasády?

Roman Studený

Technický konzultant

Pošlete nám dotaz do diskuze

Jméno *
Příjmení
E-mail *
Váš dotaz *

* Hvězdičkou označená pole jsou povinná.

15.04.2020  /  Štěpán

Dobrý den,
mám připravené zateplení, vata 200mm plus lepilo Weber Therm Elastik s perlinkou. Uvažuji o stříkané fasádě svépomocí. Studoval jsem různé zdroje.  Měl bych několik dotazů:
1. píšete ve svém článku o stříkané fasádě, že lze použít běžnou např. CT74 omítku. Je nutno pro stříkání více ředit? Případně kolik.
2. lze Ceresit použít na zmíněné lepidlo Elastic od Weber? Předpokládám tedy použití probarvené petetrace od Ceresit
3. předpokládám, že se vyplatí připlatit za kvalitní stříkací pistoli, viz vámi uváděná Aircraft TS PRO.
4. rovinnost podkladu: zateplovací vrstvu jsem dělal sám s "laserovou" přesností, nicméně po nanesení lepidla s perlinkou zedníky jsou např. rohové lišty o něco vystouplé (2m lať ukáže mezeru - prohnutí - od hrany do plochy 2 až 5 mm), bude to problém a je nutno ještě přestěrkovat a srovnat? Jaké nerovnosti lze dorovnat např, přesřikem prohnutého místa.. pokud toto vůbec lze. :)
5. kolik m2 lze stříkáním nanést za hodinu?

Děkuji a přeji hezký den, Štěpán

ODPOVĚĎ  /  15.04.2020  /  Štěpán

Dobrý den Štěpáne,

zasílám V8m odpovědi na vaše otázky:

1.Je nutno pro stříkání omítku více ředit? Omítky se pro aplikaci stříkací metodou NEŘEDÍ. Maximálně 2dcl na +bal omítky.

2. Lze Ceresit použít na zmíněné lepidlo Elastic od Weber? Ano, pokud použijete penetrační nátěr Ceresit CT16, následně můžete natáhnout omítku Ceresit CT74 na Weber stěrku.

3. Předpokládám, že se vyplatí připlatit za kvalitní stříkací pistoli, viz vámi uváděná Aircraft TS PRO. Na trhu jsou i levnější pistole od 600Kč. Omítka se těmito levnějšími pistolemi dá také hezky nastříkat. Aircraft je pro profesionály co s ní pracují denně

4. Rovinnost podkladu: zateplovací vrstvu jsem dělal sám s "laserovou" přesností, nicméně po nanesení lepidla s perlinkou zedníky jsou např. rohové lišty o něco vystouplé (2m lať ukáže mezeru - prohnutí - od hrany do plochy 2 až 5 mm), bude to problém a je nutno ještě přestěrkovat a srovnat? Tato rovinatost je dostatečná.

5. Kolik m2 lze stříkáním nanést za hodinu? To nedokážu říct. Je to o zručnosti. Musíte vyzkoušet. Našim pracovníkům jsem to nikdy neměřil.

Hezký den. Roman

14.04.2020  /  Jiří

Dobrý den , mohu prosím požádat o radu , stavíme si garáž svépomocí nyní jsme už u fasády , vše šlo v pohodě až na to že mi z jedné strany vůbec nedržela fasáda v podstatě se mezi sebou odloupli vrstvy lepidla , nyní jsme akci z opakoval a stím že jsem první vrstvu lepidla s perlinkou zpenetroval a zkusil jsem natáhnout kus fasády výsledek stejný vrstvy lepidla se mezi sebou odlupují a navíc druhá vrstva se při přetáhnuti rukou drolí můžete mi poradit jak tomu předejít . Děkuji za odpovědi .

ODPOVĚĎ  /  14.04.2020  /  Jiří

Dobrý den,

děkuji za Váš dotaz. Prosím o info jaký typ lepidla používáte (výrobce a označení na pytli).

Důvodů proč se lepidlo od sebe separuje může být více.

Lepidlo je po expiraci, špatný poměr záměsové vody, velmi tenká nanesená vrstva lepidla s následným proschnutíma přepálením lepidla na slunci,

nenasákyvý nebo mastný podklad.

Doporučuji stávající plochu omýt tlakovou vodou a provést po vyschnutí ploch fasády

celoplošnou penetraci kontaktním můstkem na nesavé podklady CERESIT CN94.

Ceresit CN 94 penetrace na nesavé podklady

Následně provést nově zakoupeným lepidlem další stěrkovou vrstvu.

Mělo by to být pak už v pořádku.

Hezký den. Roman

14.04.2020  /  Michal

Dobrý den, prosím o radu při zateplení starého domu. Dům postaven z pálených cihel ( místy je stěna vystavěna z cihel na kant a jsou vytvoreny dutiny), tloušťka zdiva je 50 cm. Dům nemá omítku. Nikde se neprojevuje žádná vlhkost. Únik tepla z domu je velký. Kvůli dutinám ve zdi nám místy profukuje přes zásuvky. Mnohokrát děkuji za radu.

ODPOVĚĎ  /  14.04.2020  /  Michal

Dobrý den Michale,

děkuji za Váš dotaz. Podobné stavby , které nemají problém se vzlínající vlhkostí

zateplujeme šedým polystyrenem tl.120-140mm. Je to skvělé řešení v poměru cena/kvalita/izolační vlastnosti/pracnost provedení.

Doporučené skladby zateplovacích systémů s šedým polystyrenem výrobců CERESIT, BAUMIT, WEBER

najdete na odkaze ZDE.

Rádi Vám poradíme s dalšími dotazy, nyní nabízíme SKYPE online video konzultace.

Zateplení fasády šedým polystyrenem - kontaktní systémy

Materiály Vám rádi naceníme a dodáme.

Hezký den. Roman

13.04.2020  /  Jan

Dobrý den, máme již zateplený dům a mezi zateplením zdí (polystyren 20 cm, Heluz 30 cm) a soklu (polystyren 14 cm) vznikla mezera 1,5 cm na výšku x 7 cm na hloubku. Mezera vznikla polystyrenem soklu, který má ozub. Je lepší zub odříznout a doplnit mezeru polystyrenem, nebo nechat a vypěnit? Velice děkuji za rychlou radu

ODPOVĚĎ  /  13.04.2020  /  Jan

Dobrý den,

mezeru bych doplnil polystyrenem, vše vyplňovat pěnou by bylo dražší.

Pokud se rozhodnete využít pěnu, také je to správné řešení pro lokální problém.

Hezký den. Roman

13.04.2020  /  Daniel

Dobrý den,
Jaký šedý polystyren použít a tloušťku na vnější nosné zdivo porotherm 30.

Děkuji

ODPOVĚĎ  /  13.04.2020  /  Daniel

Dobrý den,

minimální doporučená tloušťka fasádního šedého polystyrenu pro dům v nízkoenergeticjém standardu

postaveného z 300mm porotherm P+D je Styrotherm PLUS70 tl. 150mm ideálně 180mm.

Ještě nabízíme šedý fasádní polystyren od BACHLu.

Momentálně máme rychlejší dodací lhůty na šedý EPS od STYROTRADE.

Rádi Vám dodáme všechny potřebné fasádní materiály, mrkněte na celou skladu

zateplovacího systému s šedým polystyrenem CERESIT.

Hezký den. Roman

10.04.2020  /  Eva

Jak spravne přichytit rabicové pletivo na opuku barák dekuji

ODPOVĚĎ  /  10.04.2020  /  Eva

Dobrý den,

opuka je druh kamene, který je zvětralý a méně pevný. Nevím jaká je rovintost a stav plochy tohoto kamenného zdiva na který chcete nahodit omítku.

Pokud plánujete nahodit na opuku omítku doporučuji nejdříve udělat podhoz hustějším omítkovým špricem, tím se mezi kameny zacelí mezery a díry.

Následně natáhnete rabicovou síť a navrtáte do kamene otvory pro osazení talířových hmoždinek s plastovým trmen (to je levnější),

nebo ideálně s ocelovým trnem (ten lépe zase v opuce drží). Tímto postupem síť zafixujete na zdivu a nahodíte větší tloušťku jádrové omítky.

Možná jste už od zedníka dostala jiné alternativní rady nako ocelový hřebík nebo vrut s plastovým držákem izolace nebo plechovými ploškami.

Tyto varianty v omítce časem rezaví, není to vhodné.

Hezký den. Roman.

09.04.2020  /  Tomáš

Dobry den,

Dělám podbití podhledu ,chtěl bych to dát do fasády. Postup jsem si nastudoval na vašich stránkách, akorát bych se chtěl zeptat jestli se dají místo osb desek použít dřevěná prkna a na to polystyren.
Prkna mam zbylá od střechy.

Děkuji za odpověď.

ODPOVĚĎ  /  09.04.2020  /  Tomáš

Dobrý den,

na záklop podbití lze použít prkna, MDF desky, Cetris desky.

Polystyren lze pěnou pak nalepit na jaký koliv podklad.

Hezký den. Roman

08.04.2020  /  Jirka

Dobrý den,

na starším RD jsme realizovali nástavbu z pórobetonu 375mm, překlady nad okny jsou betonové 2× 140×140mm mezi kterými je vložený polystyren 80mm. Okna jsou usazena na úroveň vnějšího překladu. Vnější překlad je však viditelný z interiéru (cca 1cm) čímž v zimě docházelo k velké kondenzaci právě v těchto místech.

Nyní budeme dělat fasádu vč. zateplení (180mm) a chci mít jistotu aby se kondenzace už další zimu neopakovala. Bude podle vás stačit zateplit špalety obyčejným polystyrenem 20mm nebo raději použít něco lepšího jako PUR resp. Fenolickou pěnu? Nebo je tato skladba úplně špatně a bude lepší okna posunout do úrovně polystyrenu mezi překlady?

Děkuji a přeji vám pěkný den, Jirka

ODPOVĚĎ  /  08.04.2020  /  Jirka

Dobrý den Jirko,

děkuji za Váš dotaz. Pokud plánujete zateplení fasády fasádním polystyrenem EPS70F tl.180mm a máte nyní okna v líci venkovního zdiva,

nemusíte mít obavu, že se po zateplení budou objevovat tepelné mosty.

Níže je podobný příklad zateplení fasády s okny v líci zdiva.

Pokud fasádní polystyren přesadíte přes rám okna 2-4cm a případné spáry vypěníte pěnou.

Tepelné mosty tím budou vyřešené.

Doufám, že jsem pochopil Váš dotaz a odpověděl správně.

Případně mi pošlete foto a já to upřesním.

Hezký den. Roman

08.04.2020  /  Lukáš

Dobrý den,
koukal jsem na Vaše video o zateplení podbití a chtěl bych se zeptat, pokud nechci zachovat mezi fasádou domu a podbitím mezeru, ale chtěl bych mít fasádu spojenou, stačí tento spoj ošetřit tkaninou nebo LT profilem? Měl by být polystyrén nalepen až těsně ke svislé zdi? Jaké máte s touto variantou zkušenosti? Nepraská následně fasáda v tomto spoji?

Děkuji za Vaše videa a skvělé 3D modely.

ODPOVĚĎ  /  08.04.2020  /  Lukáš

Dobrý den Lukáši,

děkuji za Váš dotaz. U detailu úprava podbití je dilatační mezera s ukončovacím omítkovým profilem s tkaninou.

U střech tvořených vazníkovou konstrukcí lze fasádu s podbitím provázat 

a při armovací vrstvě do vnitřního rohu vložíte PVC vnitřní roh s tkaninou nebo vložíte a ohnete pás armovací tkaniny.

LT okapový profil na to není vhodný.

Hezký den Roman

06.04.2020  /  petr č

Dobrý den, chci se zeptat na vaše doporučení skladby zateplení soklu. XPS mám již sehnaný, ale musím si obstarat material na kotvení a lepení dílců. Můj předpoklad je lepení na pěnu plus lepidlo pro vyrovnaní nerovností soklu ( je tvořen ztraceným bedněním) po 2 dnech bych z důvodu záměru realizace kameneho obkladu soklu, bych použil hmoždinky ( nevím jak dlouhé XPS má 80mm ) zároveň mi není jasné, zda by se před kotvením neměly desky natáhnout do lepidla včetně mřížky. děkuji za odpověď

ODPOVĚĎ  /  06.04.2020  /  petr č

Dobrý den, 

děkuji za Váš dotaz.

Pokud uvažujete následně lepit XPS obožit kamenem, doporučuji je nalepit na fasádní lepidlo, nikoli PU pěnu.

Kotvení se provádí hmoždinkou s kovovým šroubem po zastěrkování armovací tkaniny do stěrkové hmoty v ten stejný den.

Dochází tak k úplnému spojení armovací vrstvy s kotvením.

Druhý den přestěrkujete další vrstvou lepidla u můžete pak lepit obklad.

Doporučená skladba zateplení s obkladem na odkaze.

Zateplení soklu s kamenným obkladem

Rádi Vám dodáme fasádní materiály.

Hezký den. Roman

Sledujte nás na sociálních sítích

Nastavení souborů Cookies

Tato stránka využívá cookies pro vaše lepší procházení webové stránky. Tím, že na stránkách setrváte, souhlasíte s jejich používáním. Více zjistíte zde.