První speciálka na fasády v ČR
Rozumíme tomu, co prodáváme
Odesílání...
Oboru zateplení fasád se věnujeme přes 20 let. Máme zkušenosti z praxe, nabízíme řešení a vychytané fasádní detaily.
Roman Studený
Technický konzultant
* Hvězdičkou označená pole jsou povinná.
ODPOVĚĎ / 14.10.2019 / Václav
Dobrý den,
děkuji za Váš dotaz.
Pokud je dům suchý nemáte problémy s vlhkostí, je možné použít na zateplení fasády bílým nebo grafitový polystyren EPS70F tl.150mm.
Je to cenově nejpříznivější varianta s dobrými izolačními vlastnostmi.
Druhou možností (dražší) je Baumit OPEN Therm systém tl.160mm, jedná se o difuzní a sanační systém vhodný zejména pro starší stavby.
Ukotvení dřeveného trámu doporučuji na hotovou fasádu. V místě trámu instalujte kotevní bloky Compact Foam se závitovou tyčí , nebo XPS300 pás v oblasti místa uložení trámu a kotevní ocelové tyče 14mm uložené po 500mm.
Hezký den. Roman
14.10.2019 / Slávek
Dobrý den. Firma nám zateplila dům formou chytré fasády. Asi se někde stala chyba, protože je celá fasáda plná myší, které lezou do spíží. Minerální vatu, jak mi bylo sděleno , nežerou, ale něco tam chroupou. Nosná konstrukce je ze dřeva. Firma má prý vše vpořádku, podle jejich návodu. My to jen zadali a platili. Dnes není zájem z jejich strany o nápravu, jen sdělují, že mají vše v pořádku. Proto se ptám : jak je možné a čím zabezpečit patu fasády, proti vnikání hlodavců do skelné vaty. Lezou o do 2 patra, vyšší náš dům není. Zde močí, umírají a voní. Jak se jmenuje , kde se dá pořídit nějaká zábrana, nejraději tvar L 100x150mm, aby nemohli vnikat do fasády. po stropě nepřeručkují, si myslím. Nebo co by jste doporučili ? Fasáda je asi rok stará. Letos bude druhá zima . Jistě to bude zajímat i ostatní, čeho se vyvarovat, při zateplení vatou. Děkuji za jakoukoli odpověď. krásný den přeje Slávek .
ODPOVĚĎ / 14.10.2019 / Slávek
Dobrý den Slávku,
děkuji za velmi zajímavý dotaz. Zatím se realizačně nezabýváme provětranými fasádami, ale už se postupně zajímáme o možné a funkční systémy, které budeme v budoucnu realizovat.
Chytrá fasáda je skládaný betonový blok na dřevěný rošt s vloženou skelnou vatou + difuzní folie. Velmi dobře znám tento systém.
Zaráží mne že nemají ochráněnou soklovou část proti vniknutí.
V našem eshopu prodáváme odvětrávací a zakládací Al lišty od firmy LIKOV, a mám s nimi dobré zkušenosti.
Zaráží mne způsob jednání firmy LIFEBRICK, jste přece její zákazníci a mohli by Vám pomoci. Je to jejich systém a fasáda.
Hezký den. Roman
14.10.2019 / Miroslav
Dobrý den. Chchtěl bych se zeptat, jak chránit PUR pěnu proti slunci. Mám klasicky taškouvou střechu, pod ní navazuje ode zdi polykarbonátová střecha pergoly. Je tam přesah cca 20cm tašky přes polykarbonát, výška od PC cca 15cm - toto místo jsem vypěnoval, zařízl do roviny a teď přemýšlím, jak to izolovat proti slunci, aby pěna nedegradovala. Je možné použít bitumenový nástřik? Děkuji.
ODPOVĚĎ / 14.10.2019 / Miroslav
Dobrý den,
jedná se o kritické místo vystavené povětrnosti. Možná by byla vhodnější na vyplnění komprimační páska která je UV stabilní.
Pokud už máte vyplněno montážní pěnou, tak jakýkoliv povrchový nátěr, pomůže.
Bitumen bude jistě fungovat.
Hezký den. Roman
09.10.2019 / Jan
Dobrý den chtěl jsem se zeptat na fasádě která je již v lepidle,se nám za mínusovích teplotách prorísovaly hmoždinky a když jsou zapuštěné a zakryté zátkou,u běžných kotev které jsou jen přetažené lepidlem tak to beru. otázka zní jestli tento efekt bude i po barvě.to stejné ze spárama přitom jsou desky sraz na sraz a jev s toho dělá i 3cm spárů máme grafit Isover Greywall plus a lepidlo jsme použili Ceresit ct85.
ODPOVĚĎ / 09.10.2019 / Jan
Dobrý den,
tohle Vám nedokážu posoudit.
Tento jev je vždy projevem mírného tepelného mostu. Jiné vysvětlení pro to není.
Je to záležitost úplně celé fasády nebo lokální projevy?
Máte nafocenou fasádu před stěrkováním. Vše je záležitost správného provedení.
Omítka může drobné tepelné mosty skrýt.
Hezký den Roman.
09.10.2019 / Pavel
Dobrý den, prosím uškodí něco mezerou až 15mm mezi venkovní opláštění stěny OSB a zateplovací fasádou ESP 70 v tloušťce 150 který je přilepen lepidlem a šroubem? Snad by pomohlo PU pěnou na hraně zatmelit mezery?
ODPOVĚĎ / 09.10.2019 / Pavel
Dobrý den,
mezera není vítaná a zhoršuje izolační funkčnost fasády, případně zvyšuje tvorbu rosného boru.
Doporučuji mezeru v místech otvoru vyfoukat pěnou, tak aby v mezeře neproudil vzduch.
Pokud bude vzduchová mezera uzavřená, neměly by problémy vznikat.
Hezký den. Roman
08.10.2019 / MIloš
Dobry den. Pozeral som Vase video o kotveni bleskozvodu do zateplenej fasady. No chyba mi jeden detail. Ako ukotvit bez tepelneho mostu ochranny uholnik na bleskozvod. Vsetky drziaky uholnika su na uchytenie len do steny. Ci uz skrutkou do hmozninky, alebo natlkacie, alebo do malty. Existuje kotva, ktora ma na konci zavit M10, ale nemozem najst k nej prislusny drziak uholnika. Viete mi poradit?
ODPOVĚĎ / 08.10.2019 / MIloš
Dobrý den,
lze použít kotvící hmoždinku do polystyrenu na objímky svodu, má šroub M10.
Podívat se a zakoupit ji můžete v našem eshopu ZDE.
Držíme ji trvale skladem. Lze ji využít i pro montáž hromosvodu.
Hezký den. Roman
03.10.2019 / Tomáš
Dobrý den, prosím o radu, jak postupovat pri dodatečné instalaci zásuvky na zateplený RD. Samotný postup instalace sady Kopos KEZ je mi jasný, jde mi o to, jak co nejlépe provést vyříznutí otvoru (vyříznout flexou s diamantovým kotoučem?) a následně zapravení, resp. napojení překrytí otvoru potřebného pro montáž sady na stávající fasádu starou cca 9let, abych si nezadělal na problémy do budoucna. Dosedací plochu zásuvky bych rád mírně zapustil pod úroveň stávající fasády (jakýsi výklenek) pro zlepšení odolnosti proti vodě. Díky za Váš čas.
ODPOVĚĎ / 03.10.2019 / Tomáš
Dobrý den,
KEZ prvek se aplikuje před lepením tepelné izolace. Není určený pro dodatečnou aplikaci na hotovou fasádu. Doporučuji využít alternativní řešení montáže buď z části použit KEZ prvky a zapustit je do fasády, nebo použít klasickou zásuvkovou krabici a tu zapustiti do fasády.
Řezat nebo vykružovat zle do fasády jakýmkoliv nářadím.
Hezký den. Roman
03.10.2019 / Petr
Dobrý den, mohu mít dotaz jestli má smysl zateplovat starý cihlový dům 60cm zdi cca 10x10m (cca 320 m2 zdi) když je při ceně nakoupeného materiálu (340Kč/m2) a se zedníky (300 Kč/m2) cena celkem bez lešení (205tis Kč) při úspoře 7000Kč/rok z nynějších protopených 25tis Kč za uhlí automat návratonost 29 LET a se zelenou dotací je cena zateplení 1100 Kč/m2 komplet (352tis Kč), mínus dotace je návratonost 25 LET? Petr Menšík
ODPOVĚĎ / 03.10.2019 / Petr
Dobrý den,
dle našich zkušeností se zateplením fasády a následném zlepšení tepelné pohody a vytvořením lepší ochrany domu před povětrností se tato investice vždy vyplatí.
Dotace výslednou cenu sníží. Což je pozitivní a má smysl o ně zažádat.
Je na úhlu pohledu jak si návratnost spočítáte.
Samozřejmě u použití uhlí a dřeva se čas prodlužuje.
Při plynu je to daleko rychlejší.
Hezký den. Roman
01.10.2019 / Václav
Dobrý den. Rekonstruují RD. Chtěl bych poradit čím zateplit fasádu. Na střeše je šindel zaklop 25mm a vata 240mm. Zdi jsou 450mm červená plná cihla. Zevnitř jsou obvodové zdi ještě predezdeny 50mm Ytong. Mezi zdi a ytongem mezera 50-100mm vysypaná drceným polystyrenem. Štíty jsou vyzděný 300mm Ytong. Zevnitř budou sádrové omítky schopný pracovat s vlhkostí. Chtěl bych poradit čím zateplit? Pokud možno nejlevnější varianta
ODPOVĚĎ / 01.10.2019 / Václav
Dobrý den,
velmi často realizujeme podobné stavby a dle energetických propočtů s ohledem na cenu a efektivitu zateplení nám vychází šedý polystyren Styrotherm PLUS70 tl.140mm. Dle referencí a zkušeností toto zateplení domu následně velmi pomůže, stabilizuje se vnitřní klima a razantlě se sníží náklady na vytápění a zmizí pocit studených stěn.
Rádi poradíme a naceníme zateplení Vaší stavby.
Obraťte se na naše obchodníky.
Hezký den. Roman.
30.09.2019 / Robert
Dobrý den, máme rekreační objekt a nevíme jestli je nutné ho zateplit. Obvodové zdivo je Ytong PDK 375(zádveří 300) a na stropě jsou dřevěné palubky na které dáme izolaci. Podlaha bude dlažba s podlahovým vytápěním. Přes zimu budeme udržovat nezámrznou teplotu a vytápět na vyšší teplotu budeme pouze na jaře a na podzim o víkendech a v zimě pouze občas(vánoce, silvestr a občas víkend). Prosíme poradit zda zateplit a čím nebo jestli stačí na fasádu jen omítka a jakou skladbu použít. Děkuji za odpověď. Robert
ODPOVĚĎ / 30.09.2019 / Robert
Dobrý den,
pro účely chaty s občasným využíváním není nutné stavbu (fasádu) moc zateplovat.
Postačí kvalitní 3sklo okna, zateplení podlahy 15cm EPS100 a zateplení stropu vatou např. Kanuf UNIFIT 037 tl.300mm.
Pro dodatečné zateplení fasády bych doporučil Baumit OPEN them systém tl.80mm.
Na iodkaze najdete všechny informace k systému a materiálovou skladbu.
Hezký den. Roman
Kontakty
POPTÁVKA MATERIÁLŮ NA FASÁDU
ZOFI.CZ
ZOFI B2B program
Registrace do ZOFI B2B programu
PŘIHLÁŠENÍ OBCHODNÍKA
Nastavení souborů Cookies
14.10.2019 / Václav
Dobrý den, Jakou by jste doporučil tl. izolace pro přes 100 let starý dům z plných cihel tl. 45cm a přístavbu z dutých cihel tl. 30cm? Jelikož je dům nad úrovní terénu a podsklepen, tak s vlhkostí nějak velký problém není. Jako doporučení jsem dostal EPS70F tl. 15, je to reálné? Dále bych potřeboval vědět, zda lze na zateplenou fasádu připevnit dřevěný trám např. 14x14cm jako pozednici pro budoucí zastřešení terasy, nebo trám instalovat před zateplením? Uvažoval jsem o Fischer Thermax, ale nejsem si jist vhodností. Velice děkuji