Odesílání...

Koupit

První speciálka na fasády v ČR

Diskuze o zateplení fasády

Poradíme vám se vším ohledně zateplení fasády

Oboru zateplení fasád se věnujeme přes 20 let. Máme zkušenosti z praxe, nabízíme řešení a vychytané fasádní detaily.

Rádi vám poradíme, protože FASÁDY NÁS BAVÍ.

Pošlete nám dotaz do diskuze

Jméno *
Příjmení
E-mail *
Váš dotaz *

* Hvězdičkou označená pole jsou povinná.

10.05.2021  /  Cyril

Přeji hezký den, hodlám zateplit prkenný štít RD, poradíte jaký izolant použít? Celý dům mám v polystyrenu, ale na to dřevo mi to přijde nevhodné a demontovat ho nechci. Buduji obytné podkroví a uvažuji o vnitřním zateplení stříkanou PUR pěnou(názor??? co udělá zastříkaná krokrv???). Výrobce/aplikátor tvrdí, že takovéto zateplení je difuzně otevřené a i z toho důvodu mi F70/F100 na dřevo nepřijde vhodný. Děkuji za názor a radu.
Grolmus

ODPOVĚĎ  /  10.05.2021  /  Cyril

Dobrý den,

stříkaná pěna je skvělý materiál a mezi krokvemi funguje velmi dobře, vyplní všechny detaily zateplení střechy.

Pokud plánujete na dřevěný záklop aplikovat z venku tepelný izolant s omítkovým souvrstvím, pak je EPS70F s ohledem na cena/izolační schopnost/pracnost/výsledek = nejlepší řešení. Zde bych paropropustnost neřešil, není tam zásadní. Zde je důležité utěsnění a tepelná ochrana.

Rádi Vám dodáme potřebné materiály. Prosím o vaši poptávku.

Hezký den. Roman

09.05.2021  /  Petr

Dobrý den,
mám dotaz, jak řešit detail napojení fasády, když štít je již zateplen dříve. Štít je zakončen finální silikonovou omítkou a je v dobrém stavu, je zateplen polystyrenem tloušťky 160mm. Nyní se bude zateplovat přední a zadní zeď domu stejnou tloušťkou polystyrenu a bude mít finální silikonovou omítku. Jak řešit spáru která vznikne na štítové stěně? Z estetického i funkčního hlediska? Jestli je nutné ji přiznat, nebo použít diletační profil? Nebo celou spáru přelepit polystyrenem tloušťky např. 30mm a přiznat ve štítu další hranu?
Děkuji za odpověď.

ODPOVĚĎ  /  09.05.2021  /  Petr

Dobrý den,

pokud by jste mi poslal foto stávajícího stavu poradíl bych přesněji.

Z dotazu mi to není 100% jasné.

Předpokládám, že jste při zateplení štítu neudělai založení přes roh do dalších stěn a skončili jste v rovině se stěnou a rohem a tudíž to nemáte převázané.

Pokud je to tak, pak je esteticky nejlepší tam nalepit 20mm EPS a tu spáru schovat a udělat takový lem.

Jistě to bude i hezké a plně funkční bez spáry a dilatace. Dilatační profil není v tomto případě moc vhodný.

Hezký den. Roman

07.05.2021  /  Petr

Dobrý den, chtěl bych se zeptat, zda máte nějaký informace o následujícím vývoji cen polystyrenu? Momentálně mám v plánu realizace podlahy a střechy a aktuální ceny polystyrenu jsou silně extrémní - oproti rozpočtu z ledna se jedná o 100% nárůst a při přibližně 100 kubících polyše je to silná rána do rozpočtu.

Děkuji

ODPOVĚĎ  /  07.05.2021  /  Petr

Dobrý den,

dle informací z 7.5. od výrobců Styrotrade, Bachl, které prodáváme nejvíce se cena v dohledné době 3-4měsíců jistě snižovat nebude.

Výrobní kapacity jsou naplněné na 2měsíce a cena vstupní suroviny se jistě do léta nesníží.

Nepočítal bych tedy s nižší cenou než je nyní. Spíše se může ještě o 10-15% navýšit.

Prosím pošlete nám seznam k nacenění, zkusíme dle množství vyjednat měnší objektové slevy a dáme Vám vědět.

Hezký den. Roman

03.05.2021  /  Miloš

Dobrý den.
Chtel bych provést injektáž cihlového zdiva. Z dostupných info. jsem se dozvěděl, že je tohle mozné pouze u cihlového zdiva spojené vápennou maltou. Já mám cihle spojené maltou hliněnou.
Jaký mám zvolit postup? Děkuji.

ODPOVĚĎ  /  03.05.2021  /  Miloš

Dobrý den,

prosím obraťte se na firmu co provádí injektáže zdiva, v tomto oboru nemám zkušenosti.

Hezký den. Roman

02.05.2021  /  Lidija

Dobry den,
jak tlustou izolaci z mineralni vaty byste doporucil u stareho domu z plne cihly, tloustka zdi 45 cm? Pripadne zda je rozdil v mineralnich vatach ruznych vyrobcu - ktera je lepsi?

ODPOVĚĎ  /  02.05.2021  /  Lidija

Dobrý den,

doporučená tloušťka zateplení fasádní vatou u cihelného zdiva tl.450mm je  140mm.

Kvalitní a vybrané fasádní vaty Knauf FKD S Thermal 140mm a Isover TF Profi 140mm.

Máme vyzkoušeno a často používáme v našich realizacích.

Rádi Vám naceníme kompletní dodání zateplovacího systému s fasádní vatou.

Hezký den. Roman

02.05.2021  /  Andrea

Dobrý den, je nutné u podlahy s topením u RD odvětrávaná mezera mezi deskou a podlahovým polystyrenem? Děkuji, Andrea Kmochová

ODPOVĚĎ  /  02.05.2021  /  Andrea

Dobrý den,

u podlahového vytápění se pod podlahovým polystyrenem EPS100, vzduchová mezera nedělá.

Podlahový polystyren se pokládá na separační folii a vodorovnou hydroizolaci, která je na základové desce domu.

Hezký den. Roman

30.04.2021  /  Libuše

Stegu Calabria 1 MOCCA | Rohový betonový obkladROH, Bal:
2 bal / 3.4 bm 1 803,80 Kč s DPH

Stegu Calabria 1 MOCCA | Betonový obkladROVNÝ, Bal: 45
bal / 31.5 m2 31 216,19 Kč s DPH
Celkem k úhradě s DPH33 019,98 Kč
Můžete prosím ověřit dostupnost.
Děkuji

ODPOVĚĎ  /  30.04.2021  /  Libuše

Dobrý den,

kolegyně Vám 30.4. dostupnost zjistila.

Hezký den. Roman

26.04.2021  /  Michal

Dobrý den,
prosím o info, jaké máte zkušenosti s použitím klinker parapetních desek v zatepleni EPS (12cm) a na co je třeba si dát pozor.
Nemáte nějaké odkazy nebo pár fotek detailů z realizace?
Konkrétně mne zajímá realizace spádové vrstvy pod parapetními deskami a její izolace a hlavně detaily napojení na okno a ostění.
Díky MB

ODPOVĚĎ  /  26.04.2021  /  Michal

Dobrý den,

parapetní lůžko se musí udělat v dostatečném spádu min 2%. Klinker parapetní prvky se lepí na flexi lepidlo, spárují se a ve styku parapetu s ostěním

doporučuji tmelil polyuretanovým tmelem.

Naše firma nerealizuje tento typ keramických parapetů, používáme pouze Al tažené nebo Al ohýbané parapety.

Nemám tedy k Vašemu dotau žádné fotky.

Hezký den, Roman

25.04.2021  /  Petr

Dobrý den.
Chtěl bych se zeptat, jak se při zateplování řeší přístupová cesta na střechu tvořená z kramlí??S pozdravem Petr Novák.

ODPOVĚĎ  /  25.04.2021  /  Petr

Dobrý den,

s tímto způsobem výlezu na střech jsem se ještě nesetkal.

Asi bych doporučuji kramle demontovat a nechat si vyrobit ocelový žebřík , který bude ve zdivu držet na zazděných konzolích.

Hezký den. Roman

21.04.2021  /  Lukáš

Dobrý den,
chtěl bych se zeptat, jaké použít lepidlo na lepení obkladových kamenů (např. od výrobce VASPO) na polystyren v exteriéru (tj. z venkovní strany). Můžete doporučit nějaké návody. Děkuji za odpověď Lukáš

ODPOVĚĎ  /  21.04.2021  /  Lukáš

Dobrý den,

na lepení přírodního nebo umělého kamene na zateplenou fasádu doporučuji lepidlo Quick Mix RKS.

QUICK - MIX RKS | Flexibilní lepidlo na obklady

Používáme na našich stavbách, vyzkoušeno v praxi.

Hezký den. Roman

Sledujte nás na sociálních sítích

Nastavení souborů Cookies

Tato stránka využívá cookies pro vaše lepší procházení webové stránky. Tím, že na stránkách setrváte, souhlasíte s jejich používáním. Více zjistíte zde.